hrv

 

Iza čega stojimo?

Odvjetnički ured CIKAČ usmjeren je na obiteljskopravne odnose. Članovi uredskog tima iz iskustva znaju da rješavanje obiteljskih i nasljednopravnih pitanja kod stranaka stvara nelagodu, neizvjesnost i stres. Uvjereni smo da to ne mora nužno biti tako, već da svatko ima pravo na sretan i ispunjen život. Zato vjerujemo da kroz naš sveobuhvatan angažman možemo osvijestiti i podržati naše stranke u nastojanju da spomenute situacije prožive sa pozitivnim emocijama. Za nas je poslovni uspjeh gledati naše stranke kao uz našu pomoć nastavljaju voditi uspješne i kvalitetne živote.

 

Kako radimo?

Odvjetnički ured CIKAČ svoje stranke zastupa timski, reagirajući u najkraćem mogućem roku i na najoptimalniji mogući način. U našem radu vodi nas želja da strankama damo osjećaj potpune shvaćenosti i apsolutne sigurnosti da su u dobrim rukama. Slušajući pozorno naše stranke, posvećujući se njihovim pravnim situacijama i trudeći se da na najbolji mogući način zastupamo njihove interese i potrebe, duboko vjerujemo da možemo za svaku našu stranku osigurati najoptimalnije pravno rješenje.

 

Što radimo?

Odvjetnički ured CIKAČ savjetuje i zastupa stranke u području obiteljskog & nasljednog prava.

 

Osobna misija

Vlatka Cikač je odvjetnica & izmiritelj. Svakodnevnim povezivanjem odvjetništva & mirenja nastoji svojim strankama dati dodanu vrijednost u pravnim pitanjima. Članstvom u poslovnim udrugama nastoji povezati poslovne ljude u realizaciji njihovih ideja. A bavljenje Rotarijem za nju predstavlja nepresušan izvor pozitivne energije i snage za svaki novi dan u životu.

WG BILTEN-MEDIJACIJA U OBITELJSKOM PODUZEĆU

/userfiles/I. WG Bilten-Medijacija u obiteljskom poduzetnistvu.pdf

INTERVJU - Tema RAZVOD
/userfiles/Intervju sa odvjetnicom Cikac-tema RAZVOD,10-2016 FINALL.pdf

Certifikati i zahvalnice:

 

 Nasljeđivanje poslovnog udjela u obiteljskom poduzecu s aspekta Uredbe br.650-12

 Članak "Parentarl Alienation Syndrome (PAS) - Sindrom otuđivanja roditelja"

 Članak "NASLJEĐIVANJE HRVATSKO OBITELJSKOG PODUZEĆA S ASPEKTA UREDBE (EU) BR. 650/2012

 Članak - Propisi o mirenju u Litvi u odnosu na Hrvatsku

Članak - Prvo okupljanje poduzetnika koji razmišljaju generacijama unaprijed

Članak - Podjela bračne stečevine s osvrtom na poslovne udjele u d.o.o.-u

Članak - Podjela bračne stečevine s osvrtom na poslovne udjele u d.o.o.-u

Članak - Poduzetnica njezina sestra

Članak - Poduzetnica u blokadi

 

5. Međunarodna konferencija "Alternativno rješavanje sporova-suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom"

Dana 21. i 22. listopada 2014. godine u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, održana je 5. Međunarodna konferencija "Alternativno rješavanje sporova-suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom". Na konferenciji su sudjelovali ugledni europski i hrvatski stručnjaci, suci, znanstvenici, pravnici, gospodarstvenici i predstavnici Europske komisije. Navedenoj konferenciji prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

Potvrda: Obiteljska medijacija istospolnovih parova - Vlatka Cikač

 

Potvrda: Obiteljska medijacija istospolnovih parova - Jasmina Moguš

 

 

 
 

 
 

Stručni članak - Usporedba mirenja (medijacije) u slovenskom i hrvatskom pravnom sustavu

 

Međunarodna iskustva:

Studentica Eliza Kurcevič iz Litve, koja studira Međunarodno pravo na Mykolas Romeris Universitetu, boravila je u Odvjetničkom uredu CIKAČ, u periodu od 03. lipnja – 30. rujna 2014. godine, kako bi stekla praktično iskustvo u drugoj državi.

 

Odvjetnički pripravnik iz Slovenije, Marcel Hajd, koji je završio pravo na Pravnom fakultetu u Mariboru godine 2012., boravio je u Odvjetničkom uredu CIKAČ u periodu od 01. listopada - 31. listopada 2014. godine, kako bi stekao praktično iskustvo iz područja odvjetništva u drugoj državi.

 

Članak - Poduzetnica u razvodu

 

Upravljanja imovinom & nekretninama:

 

Odvjetnički ured CIKAČ aktivno se bavi pružanjem pravne pomoći u pitanjima upravljanja imovinom & nekretninama na međunarodnom planu, osobito u pitanjima kojima se uređuju odnosi između njemačkih i austrijskih državljana, s jedne strane i hrvatskih državljana odnosno Republike Hrvatske, s druge strane.

 

Najčešća pitanja naših klijenata glase:

 

„Ja sam Austrijanac. Kupio bih nekretninu u Hrvatskoj, što trebam učiniti?“

 

„Moj otac je umro u Njemačkoj, a ima imovine u Hrvatskoj. Što trebam učiniti da naslijedim tu imovinu?“

 

„Ja sam Njemica, a želim se udati u Hrvatskoj za Hrvata. Što trebam učiniti da zaštitim svoju privatnu imovinu (u Njemačkoj)?“

 

„Imam austrijsko državljanstvo, a godinama živim u Hrvatskoj i ovdje imam puno imovine. Kako mogu raspolagati tom imovinom za slučaj moje smrti?“

 

„Imam austrijsko državljanstvo, a udana sam za Hrvata. Malo živimo u Austriji, a malo u Hrvatskoj, i tako već godinama. Sada se želim razvesti. Kakva su moja prava u pogledu podjele bračne stečevine?“

 

„Naš otac je umro kao hrvatski državljanin u Njemačkoj, a ima puno imovine u Hrvatskoj. Iza njega smo ostali mi, djeca iz prvog prava, te supruga i dijete iz drugog braka. Kakva su naša prava (djece iz prvog braka) u pogledu nasljeđivanja imovine u Hrvatskoj?“

 

 

EVENTI:

 

PROMOCIJA ČASOPISA PRAVNIK
Odvjetnički ured CIKAČ je 15. siječnja 2015. godine sudjelovao na promociji pravnog časopisa "Pravnik".

 

ENERGY DAYS GRAZ 2015
Odvjetnički ured CIKAČ je dana 15. siječnja 2015. godine sudjelovao u "Energy Days Graz 2015 - Energy Efficient Construction" u organizaciji "Enterprise Europe Network Graz".

 

DOING BUSINESS 2015 - GOING BEYOND EFFICIENCY
Odvjetnički ured CIKAČ je sudjelovao u "Doing Business 2015 - Going Beyond Efficiency" u organizaciji World Bank Group.

Potvrda: Doing Business 2015 – Going Beyond Efficiency

 

BOŽIĆNI DOMJENAK - KRUG
Dana 16. prosinca 2014. CIKAČ je prisustvovao Božićnom domjenku Hrvatske udruge poslovnih žena- KRUG.

 

PROMOCIJA ČASOPISA ZAPOSLENA
Dana 16. prosinca 2014. godine CIKAČ je prisustvovao promociji časopisa ZAPOSLENA.

 

TRIBINA "MIRENJE I ARBITRAŽA"
Dana 12. prosinca 2014. CIKAČ je sudjelovao na TRIBINI "Mirenje i arbitraža", koju je organizirao CALE (Hrvatsko društvo za pravo i ekonomiju).

 

FORUM OBITELJSKIH PODUZEĆA
Dana 10. prosinca 2014. CIKAČ je sudjelovao na FORUMU obiteljskih poduzeća, koji je organizirao CEPOR.

 

BREAKFAST ON MEDIATION

Dana 09. prosinca 2014. godine CIKAČ je sudjelovao sastanku pri AmCham na temu "Breakfast on mediation".
 

RADNI SASTANAK AMCHAM-a
Dana 05. prosinca 2014. godine CIKAČ je prisustvovao prezentaciji koju je pri Američkoj komori za gospodarstvo održao Ekonomski institut. Nakon toga održan je radni sastanak Trade and Investment Committee.

 

Dana 6. i 7. prosinca 2014. godine CIKAČ je sudjelovao na dvodnevnoj radionici „Obiteljska medijacija istospolnih parova“ u sklopu međunarodnog projekta „Litigious Love: Same-Sex Couple and Mediation in the European Union“

 

EXTRA JOURFIXE
Dana 25. studenoga 2014. godine u organizaciji Njemačko-Hrvatske industrijske i trgovačke komore u Tehničkom muzeju u Zagrebu održan je EXTRA JOURFIXE na kojem je dodijeljena Inovacijska nagrada AHK Kroatien za 2014.godinu. Zanimljivom druženju prisustvovali su i predstavnici Odvjetničkog ureda CIKAČ.

 

PROMOCIJA BILTENA PRO BONO
Dana 24. studenoga 2014. godine u auli Sveučilista održana je promocija 5. broja biltena Pravne klinike- PRO BONO. Svečanoj promociji prisustvovao je Odvjetnički ured CIKAČ.

 

HUM- projekcija filma RAZVOD d.d.

Dana 14. studenog 2014. u prostorijama Hrvatske udruge za mirenje- HUM, održano je ugodno druženje uz projekciju kratkog filma na temu RAZVOD. Druženju je prisustvovao i Odvjetnički ured Cikač.

 

JOURFIXE

Dana 28. listopada 2014. godine u prostoru Vidikovca/Zagreb EyeD, održan je JourFixe Njemačko - hrvatske industrijske i trgovinske komore. Navedenom druženju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

Dana 16. listopada 2014. godine u organizaciji i prostorijama HRVATSKE UDRUGE ZA MIRENJE, HUM, održano je predavanje o ulozi mirenja i mirnog rješavanja konflikata i sporova u društvu. Navedenom predavanju povodom „Tjedna mirenja“ sudjelovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

Das Ehevertragsrecht im deutschen und kroatischen Recht im Vergleich

 

 

Symposium der Deutsch-Kroatischen Juristenvereinigung am 26. September 2014

 

 

 

11. rujna 2014. - Party useljenja i Ljetna proslava

Dana 11.09.2014. godine održan je Party useljenja i Ljetna proslava Njemačko-hrvatske Industrijske i Trgovinske komore (DKIHK). Na navedenom eventu sudjelovali su i predstavnici Odvjetničkog ureda Cikač.

 

16. srpnja 2014.: PROMOCIJA ČASOPISA ZAPOSLENA

Dana 16. srpnja 2014. godine u prostorijama hotela Esplanade, Zagreb održana je promocija časopisa ZAPOSLENA pod pokroviteljstvom Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH gdje je za 'Ženu godine' izabrana Bernarda Cecelja, vlasnica poduzeća za proizvodnju madraca i kreveta. Tom prilikom obilježena je i 20. godišnjica Zaposlene. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

 

4.lipnja 2014: PROMOCIJA ČASOPISA ESPLANADE VIEW

 

Dana 4. lipnja 2014. godine u večernjim satima u prostorijama hotela Esplanade održana je promocija časopisa Esplanade View. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

 

28.svibnja 2014. : SVJETSKI DAN PODUZETNICA

 

Dana 28. svibnja 2014. godine u prostorijama Hrvatske gospodarske komore održano je tradicionalno obilježavanje Svjetskog dana poduzetnica u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena-KRUG. Svečanost se i ove godine održala pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika dr. Ive Josipovića. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

 

27. svibnja 2014. : DRUŽENJE NJEMAČKO-HRVATSKE INDUSTRIJSKE I TRGOVINSKE KOMORE

 

Dana 27. svibnja 2014. godine u rezidenciji njemačkog veleposlanika u Zagrebu održano je druženje Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

 

29. travnja 2014. : DRUŽENJE NJEMAČKO-HRVATSKE INDRUSTRIJSKE I TRGOVINSKE KOMORE

 

Dana 29. 04. 2014. godine održano je zajedničko druženje Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore u prostorijama Lounge Bara Matis, pod pokroviteljstvom Hrvatskog telekoma d.d. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

 

11. i 12. travnja 2014.: DODATNA OBUKA ZA IZMIRITELJE PRI HRVATKOJ UDRUZI ZA MIRENJE

 

Dana 11. i 12. travnja 2014. godine održana je dodatna obuka za izmiritelje pri HUM-u. Navedenoj edukaciji prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.  

 

 

9. i 10. travnja 2014. godine: 10. GODIŠNJA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O TRŽIŠTU NEKRETNINA U HRVATSKOJ 

 

Dana 9. i 10. travnja 2014. godine u prostorijama hostela Esplanada u Zagrebu, održana je 10. međunarodna godišnja konferencija o tržištu nekretnina u Hrvatskoj, kojoj je prisustvovao velik broj domaćih i inozemnih stručnjaka predavača te gostiju iz zemlje i svijeta. Nakon odrađenog službenog dijela uslijedila je gala večer u prostorijama Glazenog zavoda gdje su se gosti mogli opustiti i družiti u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi. Navedenom događaju prisustvovali su i zaposlenici Odvjetničkog ureda Cikač.

 

 

8. travnja 2014.: OPĆA SKUPŠTINA HRVATSKO-AUSTRIJSKE TRGOVINSKE KOMORE I DISKUSIJA NA TEMU: HRVATSKA U EU - GODINA DANA NAKON PRISTUPANJA EU

 

Dana 8. travnja 2014. godine u Grazu se održala skupština Hrvatsko-austrijske trgovinske komore, kao i diskusija na temu 'Hrvatska u EU - godina dana nakon pristupanja EU'. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač. 

 

 

8. travnja 2014.: POWER-BREAKFAST SA MINISTROM ORSATOM MILJENIĆ

 

8. travnja 2014. godine u Double Tree Hilton hotelu u Zagrebu u organizaciji AmCham Hrvatska održan je radni doručak na kojem su sudjelovali brojni gosti i uzvanici. Glavni gost predavač bio je ministar pravosuda RH, gospodin Miljenić. Navedenom susretu sudjelovali su i zaposlenici Odvjetničkog ureda Cikač.

 

 

1. travnja 2014. - okrugli stol na temu: 'Tko su društveni poduzetnici, što rade i kako se financiraju'

 

Dana 1. travnja 2014. godine u prostorijama Hotela Dubrovnik u Zagrebu pod organizacijom i pokroviteljstvom magazina Banka te Zagrebačke banke, održan je okrugli stol na temu društvenih poduzenika i njihove važnosti za društvenu zajednicu u kojoj djeluju. Najuspješnijim društvenim poduzetnicima za 2013. godinu, prema izboru magazina Banka dodijeljena su priznanja. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

 

26. ožujka 2014. godine: RADNI SASTANAK AMCHAM-a

 

Dana 26. ožujka 2014. godine održan je radni sastanak AmCham-a na kojem se raspravljalo o podizanju svijesti o gospodarskoj važnosti tvrtki u stranom vlasništvu za hrvatsko gospodarstvo. Navedenom sastanku prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač. 

 

 

25. ožujka 2014. godine: DRUŽENJE NJEMAČKO-HRVATSKE INDUSTRIJSKE I TRGOVINSKE KOMORE (AHK)

Dana 25. ožujka 2014. godine u večernjim satima u prostorijama restorana Rouge Marin održano je zajedničko druženje članova AHK, te predstavljanje novih članova komore. U ugodnom ambijentu i u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi druženju je prisustvovao i Odvjetnički ured Cikač.

 

 

12.03.2014.: SEMINAR AMCHAM


Dana 12.03.2014. godine održan je seminar Trade Committee pri Američkoj komori za gospodarstvo u Hrvatskoj u prostorijama Rochester Institute of Technology-a na temu ekonomske suradnje Hrvatske i SAD-a. Na navedenom sastanku sudjelovali su i predstavnici Odvjetničkog ureda Cikač.

 

 

05.03.2014. EDUKACIJA ZA IZMIRITELJE SA LISTE IZMIRITELJA CENTRA ZA MIRENJE PRI HRVATSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI O RJEŠAVANJU PRAVNIH SPOROVA U MIRENJU


Dana 05.03.2014. u prostorijama Centra za mirenje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori održana je edukacija za izmiritelje sa Liste izmiritelja Centra za mirenje. Edukaciji je prisustvovao odvjetnički ured Cikač.

3. prosinca 2013.: INFORMATIVNI SKUP NA TEMU: „BAVARSKA KAO GOSPODARSKI PARTNER- ISKUSTVA I MOGUĆNOSTI“

 

Dana 3. prosinca 2013. godine održan je informativni skup na temu: Bavarska kao gospodarski partner- iskustva i mogućnosti. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

29. studeni 2013.: PRAVNI PRAKTIKUM PORTALA IUS-INFO 

Dana 29. studenog 2013. godine u Zagrebu je održan interaktivni pravni praktikum u organizaciji pravnog portala IUS-INFO. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

28. studeni 2013.: IZBORNA GODIŠNJA SKUPŠTINA AmCham-a

Dana 28. studenog 2013. godine održana je izborna godišnja skupština AmCham-a. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

13. studenoga 2013.: GROWTH FORUM BRITASKO-HRVATSKE TRGOVISNKE KOMORE
Dana 13. studenoga 2013. godine održan je Growth forum Britansko-hrvatske trgovinske komore. Navedenom forumu prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

13. studenoga 2013.: Forum na temu ˝INVESTICIJSKA POLITIKA-RAZMJENA ISKUSTVA O ŠVICARSKOM MODELU I HRVATSKIM POTENCIJALIMA˝

Dana 13. studenog 2013. godine u Hrvatskoj narodnoj banci održan je forum na temu: ˝Investicijska politika-Razmjena iskustva o švicarskom modelu i hrvatskim potencijalima˝. Navedenom forumu prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

12. studenog 2013.: PROMOCIJA ČASOPISA Esplanade View

Dana 12. Studenog 2013. godine u večernjim satima u prostorijama hotela Esplanade Zagreb održana je promocija časopisa Esplanade View. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

                                                                                                                                                                 
7. studeni 2013: SMALL TALK NA TEMU FDI (direktne strane investicije)

Dana 7. studenog 2013. godine u prostorijama Austrijskog kulturnog foruma održan je Small talk na temu direktne strane investicije uz sudjelovanje gostiju prof. dr. Tomislav Borić, Prof. Međunarodnog trgovačkog prava na Pravnog fakultetu Sveučilišta Karl Franz u Grazu, Ivana Budin Arhanić, MBA, članica uprave Valamar Adria holdinga d.d., te Goran Vukšić, znanstveni suradnik na Institutu za javne financije, Zagreb. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

                                                                                                                                                         
6. studeni 2013. godine: US Mission to the EU: A PARTNER FOR Amcham Croatia

Dana 6. studenog 2013. godine u prostorijama Američke ambasade u Zagrebu održan je događaj pod nazivom US Mission to the EU: A Partner for Amcham Croatia. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.                                                                                                                                                        

30. listopad 2013: 10 GODINA NJEMAČKO-HRVATSKE INDUSTRIJSKE I TRGOVINSKE KOMORE

Dana 30. listopada 2013. godine u prostorijama Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu održana je svečana proslava povodom 10 godina Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

                                                                                                                                                              
30. listopad 2013. godine: SASTANAK AMCHAM-a

Dana 30. listopada 2013. godine u prostorijama AmChama (Američka komora za gospodarstvo) održan je redovni sastanak Odbora za trgovinu i investicije. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

21. listopada 2013. godine: FORUM OBITELJSKIH PODUZEĆA

Dana 21. listopada 2013. godine u prostorijama CEPORA ( Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva) u suradnji sa Hrvatskom udrugom poslodavaca kao organizacijskim partnerom, održan je Forum obiteljskih poduzeća čiji je cilj bio potaknuti dijalog i javnu raspravu na temu značaja obiteljskih poduzeća u Hrvatskoj, pružiti korisne informacije vlasnicima obiteljskih poduzeća i svim drugim zainteresiranim stranama o pitanju prenošenja vlasništva i upravljanja nad obiteljskim poduzećima, te povezati vlasnike obiteljskih poduzeća sa predstavnicima institucija koje pružaju savjetodavnu i poslovnu podršku u tom području. Navedenom forumu prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

20. listopada 2013. godine: Radionica na temu: OBITELJSKA PODUZEĆA KAO PREDMET ISTRAŽIVANJA

Dana 20. listopada 2013. godine u prostorijama CEPORA (Centar za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva) održana je radionica na temu 'Obiteljska poduze'a kao predmet istraživanja'. Navedenoj radionici prisustvovao je Odvjetnički ured Cikač.

 

16. listopad 2013. godine: 4. MEĐUNARODNA KONFERENCIJA : 'ALTERNATIVNO RJEŠAVANJE SPOROVA - SURADNJA UPRAVE I PRAVOSUĐA SA GOSPODARSTVOM'

Dana 16. listopada 2013. godine u prostorijama Hrvatske obrtničke komore održana je 4. Međunarodna konferencija  na temu 'Alternativno rješavanje sporova- suradnja uprave i pravosuđa sa gospodarstvom'. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

 3. listopad 2013. godine: OBILJEŽAVANJE DANA HRVATSKE 2013

Dana 3. listopada 2013. godine održan je u Grazu DAN HRVATSKE/KroatienTAG u organizaciji Hrvatsko-austrijske trgovinske komore i Internationalisierungscenter Steiermark, pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske. Naglasak je bio na promicanju suradnje austrijskih i hrvatskih poduzetnika. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

2. listopad 2013: OBILJEŽAVANJE DANA NJEMAČKOG JEDINSTVA

dddewq22222222222222.2  Dana 2. listopada u prostorijama Hrvatskog državnog arhiva obilježen je Dan njemačkog jedinstva. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

27. rujna 2013. godine: SIMPOZIJ NJEMAČKO-HRVATSKOG PRAVNIČKOG UDRUŽENJA

Dana 27. rujna 2013 godine u prostorijama Rezidencije njemačkog veleposlanika u Zagrebu održan je Simpozij Njemačko-hrvatskog pravničkog udruženja. Navedenom Simpoziju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

24. rujna 2013. :  DRUŽENJE NJEMAČKO-HRVATSKE INDUSTRIJSKE I TRGOVINSKE KOMORE

Dana 24. rujna 2013. godine u popodnevnim satima u prostorijama trgovačkog društva  Robert Bosch d.o.o. održano je druženje njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.  Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

20. i 21. rujna 2013. godine: DODATNA OBUKA ZA IZMIRITELJE

Dana 20. i 21. rujna 2013. godine u prostorijama HUM-a (Hrvatske udruge za mirenje) u sklopu Hrvatskog tjedna mirenja održana je Dodatna obuka za izmiritelje čija tema su bile napredne tehnike i metode u postupku mirenja, u organizaciji Njemačke zaklade za međunarodnu pravnu suradnju i Hrvatske udruge za mirenje. Navedenoj obuci prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

17. rujna 2013. godine: ZAGREBAČKI NEBODERI

Dana 17. rujna 2013. godine u Hotelu Esplanade Zagreb održan je Poslovno-stručni simpozij „Zagrebački neboderi“ koji je okupio sve zainteresirane za razvoj nebodera u Zagrebu, te je uz vrhunske stručnjake-predavače održana stručna rasprava o povijesti i budućnosti izgradnje visokih zgrada i nebodera u Zagrebu. Navedenom simpoziju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

14. rujna 2013. godine: URBANI JESENSKI PARTY

Dana 14. rujna 2013. godine održao se u Caffe baru „Ellis“ URBANI JESENSKI PARTY u organizaciji Odvjetničkog ureda Cikač i Agencije za nekretnine Boriva, povodom obilježavanja kraja ljeta i početka nove poslovne sezone.

 

9. rujna 2013. godine: SASTANAK CENTRA ZA MIRENJE

Dana 09. rujna 2013. godine u prostorijama Hrvatske odvjetničke komore održan je sastanak Centra za mirenje gdje se raspravljalo o programu nadolazećeg Hrvatskog tjedna mirenja, kojim se obilježava 10 godina Hrvatske udruge za mirenje. Navedenom sastanku prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač. 

 

5. rujna 2013.: DRUŽENJE NJEMAČKO-HRVATSKE INDUSTRIJSKE I TRGOVINSKE KOMORE

Dana 05. rujna 2013. godine u večernjim satima održana je ljetna proslava Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore u restoranu „Zlatna Medalja“, gdje su članovi komore proveli opuštenu večer uz ugodan razgovor. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

28. svibnja 2013:  DRUŽENJE NJEMAČKO-HRVATSKE INDUSTRIJSKE I TRGOVINSKE KOMORE

Dana 28. svibnja 2013. godine se na poziv njemačkog veleposlanika, gospodina Hansa Petera Annena, u rezidenciji njemačkog veleposlanstva u Zagrebu održalo zajedničko druženje Njemačko-hrvatske indrustrijske i trgovinske komore. Navedenom druženju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

27. svibnja 2013: IZVANREDNI SASTANAK BRITANSKO-HRVATSKE GOSPODARSKE KOMORE  

Dana 27. svibnja 2013. godine održan je izvanredni sastanak Britansko-hrvatske gospodarske komore u Hotelu Esplanade. Navedenom sastanku prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

24. svibnja 2013: SVJETSKI DAN PODUZETNICA

Dana 24. svibnja 2013. godine održano je tradicionalno obilježavanje Svjetskog dana poduzetnica u organizaciji Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG koji se već 12 godina održava u Hrvatskog gospodarskoj komori. Svečanost se i ove godine održala pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika dr. Ive Josipovića. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

10. svibnja 2013: HRVATSKO-SLOVENSKI GOSPODARSKI FORUM

Dana 10. svibnja u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Gospodarske zbornice Slovenije, a u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova Republike Slovenije održan je Hrvatsko-slovenski gospodarski forum. Povod organizaciji ovog događa je službena posjeta predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora koji je zajedno sa hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem posjetio Hrvatsku gospodarsku komoru i obratio se hrvatskim i slovenskim poduzetnicima. Navedenom događaju prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

09. svibnja 2013: SASTANAK AMCHAMA

Dana 9. svibnja u prostorijama AmChama (Američka komora za gospodarstvo u Hrvatskoj) održan je seminar na temu izmjena zakona o hrvatskom PDV-a u svrhu usklađivanja sa pravnom stečevinom Europske unije. Navedenom sastanku prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

08. svibnja 2013:  SASTANAK HRVATSKE UDRUGE POSLOVNIH ŽENA

Dana 8. svibnja 2013. godine u Hrvatskoj gospodarskoj komori održan je sastanak KRUG-a (Hrvatska udruga poslovnih žena) gdje je uz gosta gospodina Krunoslava Kneževića, Predstojnika područnog ureda HZZZ-a, raspravljano o zajedničkom projektu educiranja i zapošljavanja žena. Navedenom forumu prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

04. i 05. svibnja 2013:  19. FORUM POSLOVANJA NEKRETNINAMA

Dana 4. i 5. svibnja 2013. godine u Savudriji je održan 19. forum poslovanja nekretninama koji je okupio velik broj osoba koje se bave poslovanjem nekretnina te se, uz izlaganja stručnih predavača, uvelike pridonijelo unapređivanju ove djelatnosti. Navedenom forumu prisustvovao je i Odvjetnički ured Cikač.

 

INTERVJU - Tema brakovi u Hrvatskoj

 

Newsletters:

Odvjetnički ured & Ured za mirenje CIKAČ:

IRZ program u Njemačkoj (Bonn) 2010./2011. godine:

Materijali na temu MIRENJE:

Seminari/Konferencije:

Članci za Kester Haeusler Stiftung:

KWVD Newsletter:

DKIHK Newsletter (Recht&Steuer):

HPI Newsletter:

HOK AIJA: 

 

Sva dokumentacija dostupna je u Adobe Portable Document formatu (PDF). Ukoliko već nije instaliran na vašem računalu, program za čitanje dokumentacije možete preuzeti ovdje: http://get.adobe.com/reader/