Iza čega stojimo?

Obiteljska Medijacija usmjerena je na odnose u okviru obitelji. Članovi našeg medijacijskog tima iz iskustva znaju da svaka velika promjena koja nastaje u okviru jedne obitelji (npr. razvod, podjela imovine, smrt, podjela ostavinske imovine…) stvara nelagodu, neizvjesnost i stres. Uvjereni smo da to ne mora nužno biti tako, već da svatko ima pravo na sretan i ispunjen život. Zato vjerujemo da kroz naš sveobuhvatan medijacijski angažman možemo osvijestiti i podržati naše stranke u nastojanju da spomenute situacije prožive sa pozitivnim emocijama. Za nas je poslovni uspjeh gledati naše stranke kao uz našu pomoć i nakon značajnih životnih promjena nastavljaju voditi uspješne & kvalitetne živote.

 

Kako radimo?

Obiteljska medijacija se provodi na način da se članove obitelji posjedne za isti stol i da se započne sa mirnim, staloženim i kvalitetnim razgovorom. Za neke obitelji to je prva prilika da mirno i obazrivo razgovaraju jedni sa drugima, a opet uz pomoć medijatora, koji im sa svojim stručnim znanjima pomaže voditi taj razgovor.

 

Što radimo?

U ulozi Odvjetnika u medijaciji mi zastupamo i vodimo naše stranke kroz postupak medijacije. Tijekom medijacije stranke uz pomoć medijatora (na sudu, centru za mirenje, privatnog medijatora i dr.) traže kvalitetna rješenja svojih nesuglasica/nerazumijevanja/konflikata i sl. (iz područja: brakovi - razvodi - imovina - ostavina), s ciljem postizanja kvalitetnih rješenja za nastavak uspješnog života svih članova obitelji.

______________________________________________________________________________________________________

Stručni članci:

 

HUM-Obiteljska medijacija, potvrda, 2017

Interview RAin Cikac, Mediation als Beruf, Modra, Slovakia 2018.pdf

LEPCA Zertifikat, 2017

Gerichtsnahe Mediation II, Bestätigung,2017

Usporedba medijacije u slovenskom i hrvatskom pravnom sustavu